Pressemelding: Street Legal

bitethebullet Street Legal – Bite The Bullet
Hjemmealeine HA CD 001 / HA 001
Slippdato: 2009-12-28 (CD) / 2009-12-27 (DL)
Strekkode: 7045790002943
Fysisk distribusjon: Bare Bra Musikk
Digital distribusjon: Artspages

 
 


Street Legal er tilbake på veien

streetlegal2009promoshotbw1

Ubetinget kjærlighet til melodisk hardrock, tusenvis av livejobber og dyrkjøpte popstjerneerfaringer fra det vanvittige 80-tallet. Møt Street Legal. Ett av galaksens bedre classic rockband.

Street Legal består i dag av brødrene Bjørn Boge -vokalist/bassist og Øystein Boge -trommer, sjefsgitarist Tore St Moren(Ex-Jorn), og nykommer Espen Rogne(NTN) -gitar.

I 2009 kom Bite The Bullet. “A definite contender for best hard rock album of 2009!” skrev amerikanske All Access Magazine.

Ni år etter at debuten Thunderdome traff gaten, og hele 19 år etter at de første Street Legal-riffene ble meislet ut i 1990. Chinese Democracy-tendenser til tross, det lange intermessoet har ingenting med latskap eller primadonnanykker å gjøre. Snarere tvert imot.

Bjørn Boge har vært profesjonell musiker siden han var 17 år og har unnagjort nesten 2000 konserter med vidt forskjellige prosjekter som Thin Lizzy, Trine Rein og Ole Evenrud og Texas Twisters. Også har han spilt i Da Vinci, da.

Bandet som satte norgesrekord i dårlige anmeldelser her hjemme for albumene Da Vinci og Back In Business på 80-tallet, men som fikk panegyrisk mottakelse av utenlandsk presse. Store publikumshits i form av «Forever In My Heart» og «Tarquina», og en legendarisk opptreden på Spellemannprisen i 87, ble det også før hele bandet fordunstet i en sky av alkohol og krangling i 1990.

Lillebror Øystein er så visst ikke noen novise innen rock ‘n’ roll-sirkuset han heller, og har i likhet med storebror rocket seg gjennom flere tusen spillejobber med størrelser som Jerry Lee Lewis, Stephen Ackles, Wig Wam og Vestlandsfanden.

Tore St Moren har turnert verden rundt med artister som Jorn og Arcturus. I Norge har han også vært aktiv med Wild Willys Gang og tributebandet Ozzmosis.

Det har med andre ord vært en del å henge fingrene i for brødrene brothers i Street Legal.

Men hvordan høres ut Street Legal ut i 2012? Som et polaroidshot fra en svunnet tid, der høyt hår, pastellfargede heavyriff og enorme refrenger kampes om å være i mest fokus? Både ja og nei. Street Legal er først og fremst et bluesbasert hardrockband.

Det vil si at at Thin Lizzy (kuriosa: Bjørn Boge steppet inn som vokalist for nåværende Thin Lizzy-vokalist John Sykes da han ble syk før en Norgeskonsert i 2008), Whitesnake, KISS, Journey og slikt snask er selvsagte rollemodeller.

Men låtskriveren Bjørn Boge prøver på ingen måte å rømme fra sin fortid som popstjerne i Da Vinci, og man kan absolutt høre anslag av pastell og uhørt skamløshet her og der. Summen av dette blir et dampende rock ‘n’ roll-brygg, der melodien og det kompakte refrenget står i sentrum.

Som liveband er Street Legal blant bransjens mest stabile, og gjør alt i sin makt for å få deg til å drikke tett med øl og synge høyt. Enten det er på en bitteliten pub i Høyanger eller en smekkfull klubb på kontinentet, så er det bånn pinne og tunge rocksjokk som er beholdningen. Bredbeinte og verdensvante hamrer de ut en blanding av egenkomponert materiale og smakfullt utvalgte coverlåter. Det viktige er å sikre topp stemning. Jobber man i show business, så jobber man i show business…

Singelen «Unconditional Love» fra Bite The Bullet er en mellomtemporocker som ville gjort Phil Lynott stolt som en nypult hane!

Kontakt/info: Bjørn Boge | 928 39 254 | bjorn@streetlegal.no
Pressebilder, pressearkiv, etc.: www.streetlegal.no/press